Met deze supplementen behaal je sneller je fitness doelen

Je bent fanatiek aan het trainen en sporten. Je hebt voor jezelf een aantal fitness doelen gesteld. Zo kun je leniger en sterker willen worden of een groter uithoudingsvermogen willen krijgen. Of je hebt ervoor gekozen door via fitnessen overtollig gewicht kwijt te raken. Tegelijkertijd met fitnessen heb je besloten om gezonder te leven en vooral gezonder te eten. Je gaat voor een uitgebalanceerd dieet met alle voedingsbestanddelen in de juiste verhouding. Toch kun je wel eens tekorten oplopen. Daarom is het goed om te weten welke stoffen niet mogen ontbreken. Wat weet je van mineralen en met name magnesium? We leggen het graag uit.

Waarom is een uitgebalanceerd dieet zo cruciaal?

Alles wat je nodig hebt om goed te functioneren, te presteren én verantwoord te herstellen, haal je uit je dagelijkse voeding. Denk aan vetten en koolhydraten voor de broodnodige energie en eiwitten voor de aanmaak van spierweefsel, kraakbeen en enzymen. Daarnaast heeft je lichaam een aantal vitamines nodig. Deze organische stofjes, onontbeerlijk voor het leven, kunnen we immers niet zelf maken. Is dit alles? Nee, we hebben ook mineralen en spoorelementen nodig, voor hele specifieke of algemene functies. Mineralen zijn niet-organisch. We nemen ze tot ons in de vorm van zouten. Dit geldt voor spoorelementen zoals fluor, zink en jodium, maar ook voor elementen als calcium, fosfor en magnesium, waar we meer van nodig hebben.

De voordelen van PURE magnesium

Magnesium is van nature een metaal, maar in ons voedsel zal het altijd een minerale vorm hebben. Magnesium is voor ons functioneren bijzonder belangrijk. Het is nodig voor de correcte werking van meer dan 300 enzymen, de precisieapparatuur waarmee we onze stofwisseling op gang houden. Denk je aan globale lichaamsprocessen, dan mag je zeggen dat magnesium nodig is voor sterke botten, gezonde tanden en de ontwikkeling van je skelet. Je kunt magnesium het beste tot je nemen als PURE magnesium, een voedingssupplement met een hoge zuiverheidsgraad en kwaliteit. PURE magnesium is gemakkelijk te doseren, omdat het geleverd wordt in capsules. In PURE magnesium krijg je je magnesium binnen als magnesiumcitraat, wat je lichaam snel kan opnemen en verwerken.

Krijg je voldoende binnen van alle essentiële mineralen?

Denk aan ijzer voor je rode bloedlichamen, jodium voor je schildklier, fosfor voor uiteenlopende lichaamsprocessen en fluor voor je tandglazuur. Al deze spoorelementen zijn terug te vinden in ons voedsel, in de vorm van minerale zouten. Echter, niet elk voedingsmiddel bevat de juiste bestanddelen in de beste verhouding. Het is ondoenlijk om je gehele dieet te analyseren op de aanwezigheid van de juiste mineralen. Waarom neem je  niet het zekere voor het onzekere? Met mineralen als voedingssupplement weet je zeker dat je niets tekort komt. Je kunt ze bijvoorbeeld aanschaffen in combinatie met multivitamines. 

Wanneer kan ik meer behoefte hebben aan mineralen en PURE Magnesium?

Wanneer je herstelt van een ongeval, ziekte of blessure, heeft je lichaam veel energie en bouwstoffen nodig om weer op peil te komen. Ben je bezig met een zwaar trainingsprogramma of train je voor een wedstrijd, dan moet je lichaam op topniveau presteren. Dan is het mogelijk dat je niet voldoende magnesium en andere mineralen binnenkrijgt. Voedingssupplementen zijn dan een echte uitkomst.